Αναγνωρισμένες από το Κράτος Σε συνεργασία με την Royal Academy of Dance

Κλασικό μπαλέτο

Τμήματα νηπίων, παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων

Κλασικό μπαλέτο

Για πάνω από 40 χρόνια, οι σχολές μας ακολουθούν μία μεγάλη και επιτυχημένη πορεία στη διδασκαλία του κλασικού μπαλέτου, ακολουθώντας το σύστημα της Royal Academy of Dance.

Η Royal Academy of Dance (RAD)

Royal Academy of Dance, Σχολές μπαλέτου, Στέλλα Περδίκη, Νάσια Δροσοπούλου, αγγλικό σύστημα, RAD, Βασιλική Ακαδημία χορού
Royal Academy of Dance.

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού – Royal Academy of Dance (RAD), ιδρύθηκε το 1920 και, έως και σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και εξεταστικό οργανισμό κλασικού μπαλέτου στον κόσμο, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και την προώθηση της γνώσης, της κατανόησης και της πρακτικής του χορού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βασική αρχή του εκπαιδευτικού συστήματός της είναι η γνωριμία του παιδιού με τον μαγευτικό κόσμο του χορού σε συνάρτηση πάντα με την ηλικία και την διάπλαση του σώματός του. Έτσι επιτυγχάνεται η άρτια μετάδοση των αρχών του μπαλέτου πάντα με γνώμονα τη μέγιστη ασφάλεια του παιδιού.

Η RAD στην Ελλάδα και τις σχολές μας

Στην Ελλάδα το σύστημα της Ακαδημίας διδάσκεται από το 1973. Ήδη το 1977, η σχολή μας στην Αθήνα ενσωματώνει το σύστημα αυτό στο πρόγραμμα σπουδών της, πράξη πρωτοποριακή για την εποχή, καθώς ελάχιστες σχολές τυγχάνουν επίσημης αναγνώρισης από την Ακαδημία (RAD).

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα και τη δυναμική του χορού στην Ελλάδα, γεγονός που αποτυπώνεται στην ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία των σχολών μας τα επόμενα χρόνια.

Έκτοτε οι σχολές μας έχουν σημειώνουν σταθερά σημαντικές επιτυχίες στις εξετάσεις της Ακαδημίας, με την πλειοψηφία των μαθητριών μας να διακρίνονται με υψηλές βαθμολογίες.

Το πρόγραμμα σπουδών μας

Στις σχολές μας ακολουθείται το πρόγραμμα της Royal Academy of Dance (RAD), και σύμφωνα με αυτό ο διαχωρισμός των τάξεων γίνεται με αυστηρά ηλικιακά κριτήρια. Αναλυτικότερα, η μέθοδος διδασκαλίας της RAD δομείται ως εξής:

 • 3 προπαρασκευαστικές τάξεις:
  Νήπια (από 3 ετών), Pre-Primary (από 4 ετών), Primary (από 5 ετών).
 • 5 τάξεις ερασιτεχνικού επιπέδου (grades):
  Grades 1, 2, 3, 4 και 5 (από 6 ετών και πάνω).
 • 3 προαιρετικές τάξεις, για μαθητές που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε πιο ήπιους ρυθμούς:
  Ανώτερα grades 6, 7 και 8.
 • 5 τάξεις επαγγελματικού επιπέδου (vocationals):
  Intermediate foundation, Intermediate, Advanced foundation, Advanced I & IΙ.
 • Η τελική εξέταση Solo Seal Award:
  απευθύνεται σε αριστούχους και ταλαντούχους μαθητές με εξαιρετικές σωματικές ικανότητες, εκφραστικότητα και μουσικότητα.

Η διδασκόμενη ύλη όλων των τάξεων είναι απολύτως συγκεκριμένη και εγκεκριμένη από την Ακαδημία. Συνοπτικά οι ερασιτεχνικές τάξεις (grades) περιλαμβάνουν μελέτη κλασικού μπαλέτου, ελεύθερης κίνησης και χορών character, ενώ οι τάξεις vocational grades επικεντρώνονται στο κλασικό μπαλέτο, ενώ στις τάξεις αυτές εισάγεται πλέον και η χρήση pointe shoes.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις της Ακαδημίας είναι προαιρετική και γίνεται πάντα μετά από έγκριση της δασκάλας τους, αφού φυσικά προηγηθεί η σχετική ενημέρωση και  συνεννόηση με τους γονείς.

Μαθήματα μπαλέτου για ενήλικες

Για τους ενήλικες, που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το πιο μεθοδικό εκπαιδευτικό σύστημα της Royal Academy of Dance, στις σχολές μας σε Μελίσσια και Αθήνα, διδάσκονται ελεύθερα μαθήματα κλασικού μπαλέτου (αρχάριο και μεσαίο επίπεδο).

 

Δείτε επίσης